Koning en koningin leggen een krans op de Dam

Hoe ga jij om met 4 en 5 mei?

Op 4 mei staan we stil bij de alle oorlogsslachtoffers die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Maar hoe ga jij met deze dagen om? Test het in onze nieuwe game.

Op 4 mei krijg je de mogelijkheid om twee minuten stil te zijn. Doe jij hieraan mee?

2 Replies to “Hoe ga jij om met 4 en 5 mei?”

  1. Mijn vader is tijdens de 2e politionele actie vermist. Hij was hoofd leger voorlichting. Na zes maanden is hij verminkt teruggevonden. Werd begraven in Padang. Nadien herbegraven in Bandung. Als nabestaande krijgen wij ieder jaar een uitnodigend voor de herdenking op de Dam.

  2. herdenken en zowel vieren is heel belangrijk! Ik ben zelf homoseksueel en sta altijd stil op 4 mei, 2 min. Stilte is belangrijk en het minste wat je kan doen! Het hoort er ook gewoon bij. Op 5 mei vier ik dir uitbundig of gewoon zoals ik altijd een feestje kan bouwen, gewoon gezellig maar hoeft van mij niet heel uitbundig. Waar ik zeker aan denk is onze vrijheid. Dit lijkt voor ons als snel vanzelfsprekend, maar zelfs in ons land is dat nog steeds niet altijd zo. Dit is eigenlijk best gek en onaanvaardbaar, maar gelijkertijd denk ik er zo ook over tegenover de b.v. de Joden in de 2e wereldoorlog. Toen maar ook nog steeds nu blijfst het soms knokken voor je vrijheid en om wie je hebt. Soms is het gewoon zo, soms is het om verdrietig van te worden. Wat is er nou eigenlijk echt veranderd sinds dien (de 2e wereldoorlog) en nu….?
    Dit is mijn gedachte over de hoe ik er over denk.

    Joey, 10-01-1992 Nieuwendijk NB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *