Over ons

Younique games is een jong bedrijf met gedreven journalisten. Wij ontwikkelen nieuwsgames met een eigen vorm. In de games wordt het nieuws op een vermakelijke en persoonlijke manier gebracht. De onderwerpen zijn verschillend, maar de basis blijft hetzelfde.

Het is geen spelletje, maar de speler maakt persoonlijke keuzes die leiden tot een uitslag die voor iedereen anders is. Op deze manier leer je op een persoonlijke manier nadenken over wat er in de wereld gebeurt en pik je ook wat kennis op over de nieuwsgebeurtenissen.

Deze nieuwsgames kunnen op verschillende manieren ingezet worden. In de journalistiek is het nieuws vaak eenrichtingsverkeer, de journalist zendt berichten in de vorm van tekst of beeld zonder dat de lezer hier actief op kan reageren.
Door middel van onze nieuwsgames wordt de lezer getriggerd om na te denken over het onderwerp en zelf een mening te vormen. Op die manier kunnen zij echt reageren op de berichtgeving en ontstaat er een (online) discussie over maatschappelijk thema’s.

Wil je weten wat nieuwsgames voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op.